Pagina principală

De la PlatiOnline
Salt la: navigare, căutare

Plati Online Merchant Interface


The Plati Online merchants have the means to view information, take actions and generate reports for the processed transactions directly from their own merchant interface.

Cuprins

Glosar

Termeni utilizati in industria e-commerce


Modelul comerciantilor PlatiOnline.ro

Comerciantii Plati Online primesc cate un cont pentru fiecare site e-commerce inregistrat in sistem.

API

API Introducere

Acest document ghideaza comerciantii noi in procesul de implementare a modulelor sistemului PO. Documentul ofera instructiuni de implementare pas cu pas asociate cu exemple de cod. Anexele documentului contin informatii utile cum ar fi tabele cu definitii ale termenilor utilizati des in industria cardurilor, codurile de eroare, codurile de judet si tara, alte informatii.


Cum se fac cererile de tranzactionare catre sistemul Plati Online

Toate cererile de tranzactionare sunt trimise sistemului Plati Online de procesare-tranzactionare in formatul « URL-encoded ».

Cererile sunt construite in felul urmator ...

Cheile de securitate

Cheile de securitete se utlizeaza pentru a identifica in mod unic tipul tranzactiei, suma, moneda si comerciantul in numele caruia se face tranzactia.

Cum se obtin Cheile de securitate
Cum se utilizeaza

API Operatii/Procesare Credit/Debit Card simplu si in rate

Procesul de implementare a modulelor de plata prin credit/debit card a sistemului Plati Online. Documentul ofera instructiuni de implementare pas cu pas asociate cu exemple de cod.


API Operatii/Procesare Plati Online Recurente

Procesul de implementare a modulelor de plata prin credit/debit card a sistemului Plati Online Recurente. Documentul ofera instructiuni de implementare pas cu pas asociate cu exemple de cod.


API Operatii/Procesare Plata numerar la Posta Romana/Raiffeisen Bank

Procesul de implementare a modulelor de plata numerar la Posta Romana si Raiffeisen Bank prin sistemul Plati Online. Documentul ofera instructiuni de implementare pas cu pas asociate cu exemple de cod.


Cererea de inregistrare plata numerara prin Plata numerar la Posta Romana/Raiffeisen Bank

 1. Cand clientul alege sa achite numerar la Posta Romana/Raiffeisen Bank, trebuie sa faceti o cerere de inregistrare a acestei plati.
 2. Cererea se face prin XML SOAP la "https://secure2.plationline.ro/remote/?action=pr" cu "Content-Type" = "application/soap+xml; charset=utf-8" (API Posta Romana XML SOAP).


Cererea de afisare plata numerara prin Plata numerar la Posta Romana/Raiffeisen Bank

API Operatii/Procesare Incasare facturi la Posta Romana/Raiffeisen Bank

Acest document ghideaza comerciantii noi in procesul de implementare a modulelor sistemul Plati Online. Documentul ofera instructiuni de implementare pas cu pas asociate cu exemple de cod. Anexele documentului contin informatii utile cum ar fi tabele cu definitii ale termenilor utilizati des in industria cardurilor, codurile de eroare, codurile de judet si tara, alte informatii.

API Interogarea tranzactiilor

Cand executati operatii de incasare, anulare sau creditare este posibil ca din diverse motive conexiunea la Internet sa nu functioneze si sa nu primiti raspunsul de la serverul PlatiOnline. Cum unele operatii se pot executa doar o singura data am implementat operatia de Interogare care va permite sa vizualizati diversele stari ale tranzactiei la momentul respectiv.

Operatia de interogare este suportata de serviciul PlatiOnline.

Trimiterea datelor pentru interogare direct la serverul Plati Online

Operatia de interogare se poate face prin:

Versiunea 4.x

 1. API Interogare XML SOAP ver 4.x ( cerere XML SOAP la https://secure.plationline.ro/remote/?action=q cu "Content-Type" = "application/soap+xml; charset=utf-8" ).

Versiunea 3.x

 1. API Interogare HTML POST ( cerere HTML POST la https://secure2.plationline.ro/ );
 2. API Interogare XML SOAP ( cerere XML SOAP la https://secure2.plationline.ro/remote/?action=q cu "Content-Type" = "application/soap+xml; charset=utf-8" ).

Raspunsul la operatia de interogare

API Incasarea tranzactiilor

Dupa ce comanda autorizata a fost livrata sau serviciul a fost prestat, tranzactia poate fi trimisa spre incasare, operatie suportata de serviciul PlatiOnline. Incasarea incheie ciclul financiar, suma autorizata este transferata de banca emitenta a cardului din contul clientului in contul comerciantului si face update la extrasul de card al clientului. Sistemul e-commerce presupune incasarea sumelor dupa expedierea produselor sau prestarea serviciilor. Din acest motiv tranzactiile se executa in doi pasi Autorizarea si apoi Incasarea. Aceste operatii specifice comertului online sunt separate deoarece dureaza pregatirea, impachetarea si etichetarea comenzilor pana la expediere. Incasarea tranzactiilor se face doar pentru tranzactiile autorizate. Suma este exact cea de la tranzactia autorizata original. Asupra unei tranzactii autorizate sa poate face o singura data operatia de Incasare. Spre deosebire de autorizare, operatia de incasare nu se executa imediat. Zilnic in anumite momente tranzactiile trimise spre incasare sunt grupate si trimise mai departe bancilor emitente.


Trimiterea datelor pentru incasare direct la serverul Plati Online

Operatia de incasare se poate face prin:


 1. API Incasare HTML POST ( cerere HTML POST la https://secure2.plationline.ro/ );
 2. API Incasare XML SOAP ( cerere XML SOAP la https://secure2.plationline.ro/remote/?action=s cu "Content-Type" = "application/soap+xml; charset=utf-8" ).

Raspunsul la operatia de incasare

API Anularea tranzactiilor

Cand o tranzactie autorizata nu poate fi livrata sau serviciul nu poate fi prestat, autorizarea trebuie anulata.

Operatia de anulare este suportata de serviciul PlatiOnline.

Anularea presupune ca banca emitenta a cardului sa deblocheze suma autorizata in contul clientului, astfel incat acesta sa ii poata utiliza din nou asa cum doreste. Anularea tranzactiilor se face doar pentru tranzactiile autorizate.

Suma este exact cea de la tranzactia autorizata original.

Asupra unei tranzactii autorizate sa poate face o singura data operatia de anulare. Spre deosebire de autorizare, operatia de anulare nu se executa imediat.

Zilnic in anumite momente tranzactiile trimise spre anulare se grupeaza si sunt trimise mai departe bancilor emitente.

Trimiterea datelor pentru anulare direct la serverul PO

Operatia de anulare se poate face prin:

 1. API Anulare HTML POST ( cerere HTML POST la https://secure2.plationline.ro/ );
 2. API Anulare XML SOAP ( cerere XML SOAP la https://secure2.plationline.ro/remote/?action=v cu "Content-Type" = "application/soap+xml; charset=utf-8" ).

Raspunsul la operatia de anulare

API Refund/Creditarea tranzactiilor

Atunci cand este necesara inapoierea sumei incasate de pe cardul clientului, ultilizati operatia de creditare. Operatia de creditare este suportata de serviciul PlatiOnline. Creditarea presupune ca banca acceptatoare sa vireze inapoi in contul asociat cardului clientului din banca emitenta o suma mai mica sau egala cu cea incasata.

ATENTIE: Din motive de licentiere sistemul PlatiOnline nu permite efectuarea mai multor operatii de creditare pentru o tranzactie incasata.

Creditarea tranzactiilor se face doar pentru cele deja incasate. Suma poate fi mai mica sau egala cu cea de la tranzactia autorizata original.

Spre deosebire de autorizare, operatia de creditare nu se executa imediat. Zilnic in anumite momente tranzactiile trimise spre creditare se grupeaza si sunt trimise mai departe bancilor emitente.

ATENTIE: Operatia de creditare se poate face doar dupa incasarea efectiva a banilor.


Trimiterea datelor pentru creditare direct la serverul PO

Operatia de creditare/refund se poate face prin:

 1. API Creditare/Refund HTML POST ( cerere HTML POST la https://secure2.plationline.ro/ );
 2. API Creditare/Refund XML SOAP ( cerere XML SOAP la https://secure2.plationline.ro/remote/?action=r cu "Content-Type" = "application/soap+xml; charset=utf-8" ).

Raspunsul la operatia de refund/creditare

API Cerere Retrimitere Ordin de plata Banca/Posta prin e-mail

API Argus Plati Online - Autentificare in 2 pasi

API Cerere trimitere SMS

Cerere de trimitere SMS normal si SMS Flash

Campanie de marketing, informare & notificare / Cerere de trimitere bulk SMS si SMS flash

API Argus Plati Online - Cerere trimitere SMS securizat

Cerere de trimitere SMS securizat de notificare

Cerere de trimitere SMS securizat de notificare cu confirmare de primire

Instant Transaction Status Notification (ITSN)

Serviciul ITSN permite comerciantilor sa sincronizeze starea comenzilor din systemul propriu cu starea tranzactiilor din systemul PlatiOnline. Serviciul ITSN trimite automat notificari atunci cand starea tranzactiilor se modifica in systemul PlatiOnline.


Implemetare / instalare module Plati Online

Platforma PrestaShop

PrestaShop 1.4.x/1.5.x

http://www.prestashop.com/

Platforma Magento

Magento 1.4.x/1.6.x

http://www.magentocommerce.com/

Partenerii PlatiOnline.ro pentru implementarile Magento:

Platforma osCommerce

osCommerce 2.x

http://www.oscommerce.com/

Platforma OpenCart

OpenCart 1.5.x

http://www.opencart.com/

Platforma Joomla - VirtueMart

Joomla Virtuemart 1.x/2.x

http://virtuemart.net/

Platforma nopCommerce

nopCommerce v2.65

http://nopcommerce.com/

Testarea contului de comerciant

Analiza PO si activarea contului

Anexe

Anexele contin informatii utile cum ar fi tabele cu definitii ale termenilor utilizati des in industria cardurilor, codurile de eroare, codurile de judet si tara, alte informatii.

Merchant Interface

The Plationline merchants have the means to view information, take actions and generate reports for the processed transactions directly from their own merchant interface.